Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

CONTINUA ENDAVANT LA TRAMITACIÓ PARLAMENTÀRIA DE LA LLEI DE DRETS ANIMALS, MALGRAT EL 45,5% DE VOTS A FAVOR DE LES ESMENES A LA TOTALITAT



Continua endavant la tramitació parlamentària de la Llei de Drets Animals, malgrat el 45,5% de vots a favor de les esmenes a la totalitat

06/10/2022
Els representants dels partits catalans han votat en contra la retirada de la llei. La RFEC, conjuntament amb les diferents federacions autonòmiques, continuarà treballant perquè la Llei de Drets dels Animals no afecti la caça.

El Congrés dels Diputats ha debatut avui les esmenes a la totalitat en contra de la Llei de Protecció, Drets i Benestar Animal presentades per part del PP, VOX -esmenes de devolució-i PNB que finalment que no han tirat endavant malgrat obtenir el 45, 5% dels vots del Congrés, d'aquesta manera, la Llei continua amb la tramitació parlamentària; en primera instància, a través de les diferents comissions en les quals es debatràn les diferents al·legacions presentades.


Davant d'aquesta negativa a la reitarada de la Llei, la Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC), conjuntament amb les Federacions autonòmiques, continuarà treballant amb tots els partits polítics perquè la Llei de Drets dels Animals no afecti el sector cinegètic. Tot i que un 45,5% dels Diputats ha sol·licitat la seva retirada al ple on s'han debatut diverses esmenes a la totalitat, el text continuarà la seva tramitació parlamentària a la Comissió de drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat.

 

Al vídeo adjunt podreu accedir a tot el debat parlamentari

 



Per a aquest nou tràmit, la RFEC ha presentat una sol·licitud de compareixença davant aquest organisme on defensarà la necessitat de canviar i millorar un text que no compta amb el consens social, científic, tècnic i polític, i que suposa una amenaça directa per a la viabilitat de l'activitat cinegètica.



En aquest sentit, la Federació vol agrair als partits polítics que han presentat esmenes la totalitat (PP, VOX i PNB) per escoltar les reivindicacions del sector i tenir en compte la importància social, econòmica, cultural i mediambiental de la caça al nostre país. Igualment, l'entitat federativa vol recordar que el PSOE ha presentat una esmena parcial on s'exclouen d'aquesta regulació els gossos de caça, rehales i animals auxiliars de la caça, tot esperant que es compleixin els compromisos adquirits i que en el debat parlamentari s'atenguin les nostres reivindicacions.

 

Les intervencions dels representants dels partits catalans al Congrés dels diputats

 

Albert Botran en representació de la CUP


Recolza que la llei segueixi endavant i rebutja les esmenes a la totalitat.

 

  • Intervenció a partir 03 hores 05 minuts


Pilar Calvo en representació de Junts per Catalunya


Vota en contra de les esmenes a la totalitat i permet l'avenç de la llei animalista.

 

  • Intervenció a partir 03 hores 29 minuts 30 segons

 

Joan Capdevila en representació d'ERC


Rebutja les esmenes a la totalitat de PNB, Vox i PP, avisant que esmenaran les qüestions competencials. En la seva intervenció al·ludeix a penjaments de llebrers per rebutjar les esmenes a la totalitat de PNB, Vox i PP

 

  • Intervenció a partir 03 hores 33 minuts 40 segons


PSOE, Sandra Guaita (diputada del PSC)


El discurs del PSOE, després de l'esmena presentada per deixar fora de la normativa els gossos de caça, s'ha centrat a criticar el PP i Vox citant casos de maltractament animal i acusant-los de blanquejar el maltractament. Ataca la suposada creació de bulls sobre la llei animalista. El Partit Socialista votarà en contra de les esmenes la totalitat de PP i Vox. No fa esment a l'esmena presentada pel seu propi partit d'excloure els animals auxiliars de la caça de la Llei.

 

  • Intervenció a partir 03 hores 33 minuts 40 segons

 


La Llei més rebutjada de la història


La RFEC espera que davant l'obertura del nou tràmit d'esmenes parcials els partits polítics amb representació al Congrés tinguin en compte que la Llei de Drets dels Animals és una de les més contestades de la història, sobre la qual s'han rebut més de 6.000 al·legacions, compta amb el rebuig de més de 800 firmes presentades per científics, o l'oposició d'altres sectors afectats com ara juristes, veterinaris, ramaders, esportistes i el món rural en general.



Per això, i malgrat que la tramitació amb caràcter d'urgència del text limita el debat polític i públic i la participació de la societat, la RFEC apel·la a la responsabilitat dels diferents partits perquè siguin sensibles i escoltin tots els sectors afectats a a través d'un debat a la seu parlamentària, on l'entitat federativa portarà la veu dels caçadors del nostre país per continuar defensant la necessitat que l'activitat cinegètica quedi exclosa aquesta Llei.

 


 

Continua adelante la tramitación de la Ley de Drets Animals, a pesar del 45,5% de votos a favor de su retirada

 

Los representantes de los partidos catalanes han votado en contra la retirada de la ley. La RFEC, conjuntamente con las distintas Federaciones autonómicas seguirá trabajando para que la Ley de Derechos de los Animales no afecte a la caza.

 

El Congreso de los Diputados ha debatido hoy las enmiendas a la totalidad en contra de la Ley de Protección, Derechos y Bienestar  Animal presentadas por parte de PP, VOX  -enmiendas de devolución i PNV que finalmente que no han tirado adelante al obtener el 45,5% de los votos del Congreso, de esta manera, la Ley continua con su tramitación parlamentaria, en primera instancia, a través de las diferentes comisiones en las cuales se debatirá sobre la diferentes alegaciones presentadas

 

Ante esta negativa Real Federación Española de Caza (RFEC), conjuntamente con las Federaciones autonómicas continuará trabajando con todos los partidos políticos para que la Ley de Derechos de los Animales no afecte al sector cinegético. A pesar de que un 45,5% de los Diputados ha solicitado su retirada en el pleno donde se han debatido varias enmiendas a la totalidad, el texto continuará su tramitación parlamentaria en la Comisión de derechos Sociales y Políticas Integrales de la Discapacidad.

 

En el video adjunto podréis acceder a todo el debate parlamentario

 

 

Para este nuevo trámite, la RFEC ha presentado una solicitud de comparecencia ante este organismo donde defenderá la necesidad de cambiar y mejorar un texto que no cuenta con el consenso social, científico, técnico y político, y que supone una amenaza directa para la viabilidad de la actividad cinegética.

 

En este sentido, la Federación quiere agradecer a los partidos políticos que han presentado enmiendas la totalidad (PP, VOX y PNV) por escuchar las reivindicaciones del sector y tener en cuenta la importancia social, económica, cultural y medioambiental de la caza en nuestro país. Igualmente, la entidad federativa quiere recordar que el PSOE ha presentado una enmienda parcial donde se excluyen de esta regulación los perros de caza, rehalas y animales auxiliares de la caza, esperando que se cumplan los compromisos adquiridos y que en el debate parlamentario se atiendan nuestras reivindicaciones.

 

Las intervenciones de los representantes de los partidos catalanes en el Congreso de los diputados

 

Albert Botran en representación de la CUP

 

Apoya que la ley siga adelante y rechaza las enmiendas a la totalidad.

 

  • Intervención a partir 03 horas 05 minutos

 

Pilar Calvo en representación de Junts per Catalunya

 

Vota en contra de las enmiendas a la totalidad y permite el avance de la ley animalista.

 

  • Intervención a partir 03 horas 29 minutos 30 segundos

 

Joan Capdevila en representación de ERC

 

Rechaza las enmiendas a la totalidad de PNV, Vox y PP, avisando que enmendarán las cuestiones competenciales. En su intervención alude a ahorcamientos de galgos para rechazar las enmiendas a la totalidad de PNV, Vox y PP

 

  • Intervención a partir 03 horas 33 minutos 40 segundos

 

PSOE, Sandra Guaita en representación del PSOE (diputada del PSC).

 

El discurso del PSOE, tras la enmienda presentada para dejar fuera de la normativa a los perros de caza, se ha centrado en criticar al PP y Vox citando casos de maltrato animal y acusándoles de blanquear el maltrato. Ataca la supuesta creación de bulos sobre la ley animalista. El Partido Socialista votará en contra de las enmiendas a la totalidad de PP y Vox. No hace mención a la enmienda presentada por su propio partido de excluir a los animales auxiliares de la caza de la Ley

 

La ley más rechazada de la historia

 

La RFEC espera que, ante la apertura del nuevo trámite de enmiendas parciales, los partidos políticos con representación en el Congreso tengan en cuenta que la Ley de Derechos de los Animales es una de las más contestadas de la historia, sobre la que se han recibido más de 6.000 alegaciones, cuenta con el rechazo de más de 800 firmas presentadas por científicos, o la oposición de otros sectores afectados como juristas, veterinarios, ganaderos, deportistas y el mundo rural en general. 

 

Por ello, y pesar de que la tramitación con carácter de urgencia del texto limita el debate político y público y la participación de la sociedad, la RFEC apela a la responsabilidad de los distintos partidos para que sean sensibles y escuchen a todos los sectores afectados a través de un debate en sede parlamentaria, donde la entidad federativa llevará la voz de los cazadores de nuestro país para seguir defendiendo la necesidad de que la actividad cinegética quede excluida de esta Ley. 

 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar